Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over Gym Fitness. De kans is groot dat het antwoord op jouw vraag hier tussen staat.

  • Algemeen

Wat zijn de tarieven bij GYM Fitness?
Gym Fitness biedt fitness aan tegen uiterst scherpe tarieven. Je kunt bij ons al sporten vanaf € 10,95 per 4 weken! Klik hier voor al onze tarieven.

Is die lage prijs een lokkertje en dus tijdelijk?
Nee. De lage abonnementsprijs bij Gym Fitness is geen lokkertje.

Hebben jullie ook entreegeld?
Ja, het entreegeld/servicefee bedraagt ‘eenmalig’ € 25,00. Dit is voor de gemaakte kosten bij inschrijving en jou als lid te activeren in ons systeem en als lid ontvang je een sleutelhanger als ‘Gym Fitness-ledenpas’ waarmee de toegang kan worden verkregen tot de vestiging.

Bij opnieuw lid worden van onze club betaal je slechts 50% van het entreegeld.

Is mijn ledenpas overdraagbaar naar bv. familie of vriend(in)?
Nee, jouw ledenpas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Ik ben mijn Gym Fitness ledenpas verloren, wat nu?
Op de vestiging kun je dan een nieuwe Gym Fitness ledenpas aanschaffen. De kosten hiervan zijn € 10,00.

Hoe kan het dat Gym Fitness zo goedkoop is?
Dit komt door ons unieke concept. Je vindt bij Gym Fitness alles wat je nodig hebt om aan je gezondheid te werken, zonder overbodige extra’s. Je betaalt dus alleen voor het sporten en niet voor faciliteiten die je toch niet gebruikt. Zo maken we sporten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Gym Fitness is zeer voordelig, is het daardoor niet erg druk?
Nee, want door onze zeer ruime openingstijden wordt de drukte verspreid.

De ruimte is enorm en door de ruime opzet en meer dan voldoende apparatuur en faciliteiten worden wachttijden tot een minimum beperkt.

Wat zijn de openingstijden van Gym Fitness?
We zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 08:30-22.00 en op zaterdag en zondag van 09:00 tot 14:00 uur.

Onze sluitingsdagen zijn op Koninginnedag 30 april, 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 1 januari en op dagen eventueel door het management beslist (bv. verbouwingen, veiligheid, etc.). Kerst- en Oudejaarsavond sluiten wij om 17:00 uur maar blijven de gehele dag open. In de 6 weken kinder schoolvakantie hanteren wij het zomerrooster. Dit betekent dat wij tussen 14:00 uur en 16:00 uur dicht zijn.

Ik heb nog nooit gesport in een fitnessclub, is dat een probleem?
Nee, dat is geen enkel probleem. Gym Fitness biedt fitness voor iedereen, dus zowel voor beginners als voor gevorderden. We hebben zeer gebruiksvriendelijke apparaten van diverse topmerken. Ook staan onze instructeurs altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Is er bij Gym Fitness ook professionele begeleiding aanwezig?
Ja, onze eigen professionele fitnessinstructeurs zijn altijd aanwezig en kunnen je geheel GRATIS tijdens een introductieles begeleiden. Je dient hiervoor een afspraak te maken bij de receptie.

Gym Fitness biedt je ook de mogelijkheid om tegen een vergoeding een ‘Personal Club-Coach’ of ‘Personal Trainer’ in te huren.

Onze eigen Club-Coaches begeleiden je eens per maand met nieuwe schema’s en diverse adviezen. Je kunt hiervoor het aanvullende ‘Resultaten abonnement’ nemen. Dit loopt telkens per 12 weken en de kosten bedragen hiervoor € 9,95 per 4 weken.

Via Personal Training staat een gediplomeerde trainer volledig tot je beschikking om je te ondersteunen, adviezen te geven en/of te motiveren. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de receptie. De tarieven voor Personal Training gaan per uur. Een overzicht van deze bedragen  zijn te verkrijgen bij de balie of op onze site; zie tarieven.

Wil je zelf aan de slag, creëer dan hier je eigen trainingsschema: www.fitnessschema.nl.

Kan ik een gratis proefles volgen?
Wij bieden geen gratis proeflessen aan. Wel is het mogelijk om een losse training te kopen à € 10,00. Deze training wordt bij inschrijving dan weer verrekend met het entreegeld.
Er wordt maximaal één proefles met het inschrijfgeld verrekend. Op deze manier is het toch een gratis training geworden.
Je kunt ook geheel vrijblijvend een rondleiding krijgen door onze vestiging. Zo kun je zelf ervaren hoe de sfeer bij ons is, hoe onze club er van binnen uitziet en welke faciliteiten er zijn. Hier hoef je geen afspraak voor te maken. Loop gewoon eens binnen!

Hebben jullie ook trainingsschema’s?
Jazeker! In onze vestiging zijn gratis trainingsschema’s beschikbaar. Ook kun je, samen met een fitnessinstructeur, het schema uitkiezen dat het beste bij je past.

Ik heb nog nooit aan fitnesstraining gedaan. Kan ik een introductieles krijgen?
Jazeker, als je lid bent bij Gym Fitness word er een gratis introductieles gegeven. Hierin wordt precies uitgelegd hoe de apparaten werken en welke oefeningen het beste bij jou doelen passen. Hiervoor dient eerst een afspraak te worden gemaakt.

Hoe kan ik lid worden bij Gym Fitness?
Je kunt je inschrijven via onze website of aan de balie van onze vestiging. Direct na je inschrijving kun je meteen beginnen met sporten. Let op: een internetinschrijving is volgens burgerlijk wetboek nummer 7, artikel 46a/d rechtsgeldig.

Kan ik direct beginnen met sporten als ik me heb ingeschreven?
Ja, je kunt direct bij ons beginnen met sporten wanneer je je hebt ingeschreven.

Wachtlijst

In sommige gevallen kan bij inschrijving een wachtlijst ontstaan. Je krijgt bericht van het management wanneer jouw training geactiveerd wordt.

Kan ik parkeren om en nabij Gym Fitness?

Ja, in de omgeving van het gebouw is er ruime gratis parkeergelegenheid.

 

  • Abonnementen

Vanaf welke leeftijd kan ik een abonnement afsluiten en vanaf welke leeftijd kan ik sporten?
Vanaf 16 jaar mag je bij ons zelfstandig sporten en een abonnement afsluiten. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kun je onder begeleiding van iemand die ouder is dan 16 wel sporten. Een abonnement mag je dan alleen afsluiten als je ouders of verantwoordelijke persoon hebben meegetekend.

Kan ik een abonnement afsluiten voor een periode korter dan een jaar?
Wil je niet meteen vastzitten aan een jaarabonnement en het fitnessen eerst even proeven? Dan is het 12-wekelijks abonnement prima om mee te beginnen en kennis te maken met Gym Fitness. Je zult snel genoeg willen overstappen naar ons nóg voordeliger jaarabonnement. Ook heb je meestal gemiddeld een jaar nodig om effectieve resultaten te behalen.

Wanneer ga ik contributie betalen?
Een lidmaatschap bij Gym Fitness kan op elke willekeurige dag ingaan. Ons geautomatiseerde systeem berekent de contributie per 4 weken. Je betaalt dus nooit een dag teveel.

Waarom alleen automatische incasso of vooruitbetaling via pin?
Om de prijs bij Gym Fitness zo laag te kunnen houden, is gekozen voor twee vormen:
bij vooruitbetaling via pin of automatische incasso, per jaar of per 4 weken.
Andere vormen van betaling zijn niet mogelijk.

Kan ik mijn abonnement ook upgraden?
Ja, natuurlijk. Tussentijds verhogen van het abonnement is altijd mogelijk.

Kan ik mijn abonnement tussentijds ook downgraden?
Tussentijds kan dit niet, uitsluitend bij einde contract, vóór de nieuwe contractperiode.

 

  • Groepslessen

Kan ik bij GYM Fitness ook groepslessen volgen?
GYM Fitness start na voldoende inschrijvingen met verschillende groepslessen. Klik hier voor het groepslessenaanbod. Er kan ook worden gekozen voor small-group training (Personal Training in kleine groepjes). Voor meer info kun je bij de balie terecht.

Je kunt je ook aanmelden voor speciale programma’s zoals Sportvasten, 30Fit circuittraining (fit in 30 minuten), enz. Bij de receptie kun je hierover meer informatie verkrijgen.

 

  • Faciliteiten

Zijn er kleedruimten aanwezig?
Ja, Gym Fitness beschikt over ruime dames- en heren kleedkamers met douches, toiletten en lockers (gratis).

Kan ik bij Gym Fitness douchen na het sporten?
Ja, bij Gym Fitness kun je ‘gratis’ douchen.

Zijn er kluisjes aanwezig?
Bij Gym Fitness zijn er gratis kluisjes aanwezig. Neem wel een hangslotje mee om de kluis af te kunnen sluiten. Je kunt bij ons een slotje kopen vanaf € 5,00.

Wat moet ik meenemen naar de club?
Voor je allereerste bezoek: een legitimatie om de inschrijving af te ronden.
Daarna neem je bij ieder bezoek mee: je ‘Gym Fitness’-ledenpas, een hangslot om de locker af te sluiten en een handdoek om tijdens de training te gebruiken.

Onze gouden regel is: Geen handdoek, geen training…zonder uitzonderingen!

Wat voor kleding draag ik?
Draag comfortabele, ademende sportkleding dat vocht opneemt. Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden. Schone sportschoenen, niet buiten gebruikt!

En voor de heren geldt: wel T-shirts, geen halterhemdjes of top’s en geen hoofddeksel.

Kan ik iets drinken bij Gym Fitness?
Ja, bij Gym Fitness staat een gekoeld water, koffie- en theeautomaat (gratis).

Zijn er ook een sauna, stoombad en whirlpool aanwezig?
Wij bieden faciliteiten van hoge kwaliteit aan zonder toeters en bellen, tegen een gereduceerd tarief. Om de prijs laag te kunnen houden hebben wij niet voor extra’s gekozen zoals sauna e.d.

 

  • Stopzetten/Opzeggen

Kan ik mijn abonnement stopzetten?
Nee, je kunt je abonnement niet stopzetten. Alleen tegen hoge uitzonderingen zoals aantoonbare ziekte/blessures of verhuizing naar een andere stad. Je dient dit met het management te overleggen.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
1. Schriftelijk aan de receptie. Je vult dan een opzegformulier in en je krijgt hiervan een afschrift mee.

2. Je kunt je abonnement schriftelijk opzeggen door een brief te versturen naar Gym Fitness, postadres: Arckelweg 20c, 2685 SM Poeldijk. Je ontvangt dan een bevestiging.

3. Informeer wanneer het abonnement afloopt. Houdt rekening met een opzegtermijn van 4 weken; dus altijd tijdig opzeggen.

Wordt het abonnement stilzwijgend verlengd?
Na het einde van de contractperiode wordt het jaarabonnement automatisch omgezet naar een abonnement per 4 weken met een opzegtermijn van 4 weken. Uiteraard kun je ook het contract weer met een jaar verlengen zodat je het lage tarief, bij betaling in één keer blijft behouden!
Het 12-wekelijks abonnement wordt steeds weer automatisch verlengd met 12 weken en heeft een opzegtermijn van 4 weken.